sobota 10. května 2014

Dillí

18 hodin cesta, pohoda :-) Na začátku si nás sice nějaký borec kontroloval (jako koho okradne az usne, ale dívali jsme se na něj tak skarede, ze to ani nezkusil). Nad ranem jsem provedl test hlídacího psa a failnul. Nicméně cesta pohodova. Hailey i Bradbury docteni.

Prvně jsme chtěli najít hotel, který nám vsici doporučovali. Byl trochu z ruky, ale metrem jsme se lehce přiblížili. Pak cyklo rickshaw, který vůbec netušil kam jede. Zkratim to, hotel jsme nenašli. V druhem ve druhé části města taky nic - plno. Takže zpět na původní hotel, dokonce původní pokoj. A 4 hodiny v .... Takže už jen večeře a spát.

Prohlídku Dillí na kole se mi nepodařilo zajistit, borec neměl kancl a webovky vypadaly ok , ale nejely. Takže po vlastních a metrem. První z e dvou dnu jsme věnovali jídlu (překvapivě) a Gandhimu. Byl to borec.

Večer snaha o místní noční život, ale teda fail musím říct. Na dotaz kam jít zaparit na místní a ze nechceme nic nice a fancy nás poslali do podniku, kde se sedelo, jedlo a sem tam možná pivo. Obešli jsme cele Dillí 1 a nic, takže jsme zapadli do sports baru a sledovali kriket a snažili se uhodnout pravidla. Hokej bohužel nevysilali, takže nám textová zpráva o výhře nad Slováky musí stačit.

Rano pozdější budicek (je třeba si zvyknout na nove časové pásmo...OK, tak ne, prostě se nám nechtělo vstavat ). Směr národní muzeum. To jsme proleteli. Zklamalo me. Čekal jsem historii v kostce, aby mi všechny příběhy zapadly do sebe a prd. Přesun na Khan market... Shopping nic moc-jeste ze nejsme ženské, tem by se tu asi líbilo.

Chyběla už jen jedna hlavni památka. Mešita. Byl z ni slušný výhled hlavně na Red Fort, kterou jsme navštívili úplně první den. Hlavni vzpomínka bude asi patřit ale místní restauraci, kde si hosti podávají židle. Viz foto po bradu špinavého urbeca. Tak dobré to bylo :-)

Poslední dva dny jsme měli štěstí na počasí, včera večer jsme zmokli durch, dnes jen trochu. Nic, utratit poslední prachy, a v jednu na letiště. Ve čtyři letime a odpo jsme v Pze! Asi aby nebyl sok moc veliký z toho přesunu, tak indický oder bude suplovat naše lednicka - někdy hodně dávno prý vypadly pojistky... :-\ :-) myslím, ze se najdou i výkaly na chodnících a i nějaké ty krávy ;-)  

Sumarizaci jak se znám z minulých slibu na blogu neudelam, takže třeba někdy bude zase pokračování, ale asi na jiné adrese.

Čao

1 komentář: