úterý 6. května 2014

Jodhpur

Jediný přesun autobusem byl v klidu. O půlnoci odjížděl, v pět mel přijet. Půl hodinka zpoždění byla krásná. Jednalo se o sleeper bus, tedy v lehatkove úpravě. Na délku 180cm, ale s batohama pod koleny to šlo překvapivě dobře. Po páté ráno jsme se kdesi ocitli... Tuk tuk nás vzal na na místě vybrány hotel a to i když byl jediný v širokém okolí v tuto denní dobu. Pak asi ale dostal extra prachy od hotelu, páč byl trochu dražší (330kc noc s AC)... No, proste každý si z vas porad chce trochu peněz utrhnout.

Po dospani jsme zkoukli místní pevnost na níž byl nejlepší asi výhled na město - modré město(sorry foto je jen ve fotaku). Modra měla odhanet prý hmyz... A pak zranice :-)  omelety u typka, který je dělá už 30 let... Za den spotřebuje 1500 vajec!
Pak asi nejlepší lassi (jogurtovy nápoj) co jsme měli. Nejlepší znamená ze byl fakt dobrý, bez následků a stali na něj frontu i místní... Večer krátký pokec s Kanadanama z Montrealu (potkat někoho je spis výjimka!) a spát v modré kobce.

Druhé ráno jsme omrkli vesnici v nedalekém okolí, jejich opiovy ceremoniál - bez naší účasti... Mohla byt sranda :-)
Nějaké další předváděcí akce v místních fabrikach a prodej drahého zboží... Ne, děkuji.

Odpo omeletka, lassi a minikurz vaření v místním obchodu s kořením. Všechno probíhalo na zemi na plynovém varici. 3 nebo4 různá veg jídla. Nic extra, ale špatné též ne. Aspoň to byla první Indka, na kterou se dalo docela koukat.

Docela me začala bavit aktivita focení... Čím větší hnus, tím lepší... Odpadky, výkaly všude a tak :-)  spousta fotek i videi je :-)

O půlnoci odjezd směr Jailsamer, kde ma být neskutečně vedro ... + pevnost a velbloudi.

1 komentář:

  1. mmj:Ale když mají na skladě i toalpap, tak ten nepořádek nebude tak hrozný, ne? :-)
    A ve tvé tváři vidím spokojenost, omeletteman asi fakt dobrej ...

    OdpovědětVymazat