úterý 6. května 2014

Jailsamer

Vlakem z Johdgpuru do Jailsameru....
Rano jsme se vyhli místnímu podvodnikovi, z čehož byl zklamaný. .. Chtěl dohodit fakt levný hotel ( a pak by následoval dráhy výlet na velbloudy).

Moc toho tady není... Jen mistní pevnost (jako všude jinde) a pak vyjížďky na velbloudech. Trochu jsme bojovali jestli na ne jít nebo ne... Přece jen už jsme na nich byli, ale není co jiného bychom dělali, takže jo. 

Odpo nás vyzvezdl jeep a s nějakým japonským párem jsme jeli na velbloudy. Po cestě několik zastávek na chrámy. Do každého zase další vstupné... Do druhého už jsme ani nesli. Po cestě byla možnost koupit pivo, tak jsme si jedno (jedno! Blbanci) koupili.. Po velbloudech nás totiž čekala večera.

Projížďka to tentokrát byla poradna. Z inzerovane hodiny a pul sice nakonec tak hodka, ale bolely nás slušně třísla i tak, takže bez stížnosti. Celou cestu nám průvodci vyprávěli jak mají těžký zivot . účel byl jasmny...dostat velké spropitne. Slečna Japonka několikrát nedávala pozor a spadl ji šál.. A můj průvodce, který se mnou sedel na velbloudu, musel zvedat. Takže mám slušně natrenovane sedani, stoupání i klus... Jak se rozběhl, tak jsem jen doufal, ze nespadnu.

Po dojezdu se průvodci jali vařit večeři a my a velbloudi jsme měli volno. Takže relax v dunách, kde se z ničeho nic objevil prodavač piva.. Toz dali jsme si, že :-) průvodce Čechy znal. Zapamatoval si je díky jednomu co vypil 24 piv za tři dny :-)

Nakonec to s tím ochutnanim života na poušti nebylo marné a nějaký delší výlet mohl byt fajn... Takovy cundr no.. Akorát ne po svých a ne po lesech.

O pevnosti ani psát nebudu... Jen jednu záhadu, kterou jsme si z tama odnesli. Kdy chodí netopýr na velkou? Když se připravuje na spánek? To asi není moc příjemné... Ale tak i indického netopyra bych to pochopil :-)

Ted na čeká, doufejme ze "jen", 17tihodinovy přesun do Dillí.

Žádné komentáře:

Okomentovat